- Denne konstruksjonen skal holde lengre enn Skjeggestadbrua, tror dugnadsansvarlig i Drammensmarkas venner, Simen Filseth. Lørdag 13. juni sørget nemlig syv dugnadskarer fra foreningen for at problemet med den store vannpytten like ved Pantegutten i Lier nå er historie.

Hvis du sykler eller går fra svingen i skogsbilveien ovenfor Hvalsvollen, i retning Undersrud i Lier, så dukker det opp en irriterende vannpytt midt i turtraseen. Den ligger like ovenfor Pantegutten, og særlig etter snøsmelting og regnskyll er pytten umulig å sykle eller gå over. Dette ville Drammensmarkas venner gjøre noe med, så de søkte om grunneier Birger Melands tillatelse. Han var positiv, og det samme var Lier kommune som stilte med gratis materialer.

- Drenering slo vi raskt fra oss, for terrenget går oppover i alle retninger akkurat her. Vi fant ut at det enkleste var å konstruere en slags bruløsning, særlig siden vannpytten er forholdsvis dyp. Etter seks timers arbeid med syv mann var vi mål. Nå kan folk komme tørrskodd over her både med sykkel og til fots. Vi har også klart å unngå skitraseen, slik at løypemaskinen ikke vil komme borti treverket, sier Filseth.

Her var det ikke noe høytidelig bruåpning med fanfare og greier. Likevel fikk de to første turgåerne som passerte brua en kvast med nyutsprugne blåbærblomster ved bruenden som en påskjønnelse!