Kloppedugnad på blåstien fra Tverken mot Langemyr lørdag 10. oktober

Drammensmarkas Venner (DMV) og deltagere fra Norsk Organisasjon for Terrengsykling (NOTS) bygget lørdag tre klopper/bruer på 7, 12 og 20 meter i Drammensmarka. Nå kan man både sykle og gå tørrskodd fra Tverken til Langemyr! Den lengste broen ble bygget noe bredere slik at den skal være mulig å trille en sykkel over. Vi justerte og vedlikeholdt også på eksisterende klopp ved Skinka.

Akkurat nå var det ganske tørt på disse våte partiene, men det endrer seg raskt. Da materialene ble båret inn for et par uker siden, lå alt og fløt i disse myrene. Ikke en gang å hoppe fra stein til stein i stien hadde vært mulig uten å bli klissvåt på beina. Derfor måtte klopper/bruer heves litt opp, så de ikke ble stående konstant i vann. Det ble mye jobb med steinfundamenter, bæring og kapping sist lørdag, men vi ble ferdige med alt vi hadde planlagt å gjøre!

Dugnadsgjengen var stolte av resultatet og håper på gode tilbakemeldinger fra brukere. I praksis skal du nå kunne gå i joggesko selv dagen etter regnvær fra Solåsblokka/Bera Terrasse og helt til Tverken.

Takk for flott innsats til alle deltagerne og til Drammen kommune for bidraget til materialer.